Zin om thuis een wafel te eten ?

Zakje met 8 deegbollen (100g/stuk) klaar om te bakken.

Bereidingswijze

Etape 1
Stap 1

Wij raden aan om de deegbollen 3 à 4 uren voor het bakken afzonderlijk te laten ontdooien op kamertemperatuur.

Etape 3
OF

In de microgolf moeten de deegbollen volledig ontdooid worden in hun originele vorm.
Het is aangeraden om de microgolf op functie “bakken” aan te leggen (850 à 900 Watt).

Etape 4
Stap 2

Wafelijzer voorverwarmen.

Etape 5
Stap 3

De deegbollen in de ijzer plaatsen en de ijzer sluiten.

Etape 6
Stap 4

Bak de wafels 3 à 4 minuten in een goed opgewarmd ijzer.

Etape 7
Stap 5

Wafels uit de ijzer halen en proeven.

SU kunt de wafels proeven met een garnituur naar keuze : chocolade, slagroom, een bol ijs, fruit,… of gewoon natuur.


Schoonmaken van de wafelijzer

Als de bakvormen afneembaar zijn:

De bakvormen uit de wafelijzer halen

Nettoyage - Etape 1

De bakvormen 2 uren in warm water dompelen

De bakvormen 2 uren in warm water dompelen.
De bakvormen goed drogen.

Nettoyage - Etape 2

De bakvormen 2 uren in warm water dompelen.
De bakvormen goed drogen.

Als de bakvormen niet afneembaar zijn:

  1. Laat de wafelijzer koelen en verwijder de caramel met een stuk houten keukengerei.
  2. Om het gemakkelijker te maken is het aangeraden om het schoonmaken uit te voeren voor dat de wafelijzer weer helemaal koud is.